BLING BLING I, three years of swallowing....

Arjan Onderdenwijngaard 2010   

 

Bijna tien jaar lang, van oktober 1999 tot juni 2009 verzamelt Arjan Onderdenwijngaard de lege medicijnstrips die zijn partner publicist Theo Wilton van Reede wekelijks achterlaat nadat de medicijndoos voor de daarop volgende week is gevuld. Zo’n schitterend, blinkend  stapeltje lege medicijnstrips ziet er  eigenlijk best wel aantrekkelijk uit.

WEB

 

Theo sterft in juni 2009 na 12 jaar lang chronisch ziek te zijn geweest. Bij zijn overlijden laat hij vijf vrijwel volledig gevulde verhuisdozen met lege medicijnstrips achter.

In het begin wordt er zonder duidelijk doel gespaard en bewaard. Pas later krijgen de lege strips hun bestemming:  in eerste instantie ontstaat het idee om in grote, met medicijnstrips beplakte, letters het woord HELP te schrijven. De schreeuw van een zieke om hulp.

Eerste notitie Bling Bling april 2007 - kopie

In 2007, als blijkt dat de, provisorisch aan gehandicaptenvervoer aangepaste, auto de APK niet meer zal doorstaan, ontstaat het idee deze te gaan pimpen tot Bling Bling.

Tweede notitie Bling Bling mei 2007 - kopie

De titel van de installatie is ontleend aan het feit dat voor het pimpen van de auto iets meer dan een derde van de totale hoeveelheid strips wordt gebruikt, dus ruim drie jaar slikken!  

 

  • Tussen 7 juni en 4 augustus 2010 wordt er gedurende 27 dagen aan de installatie gewerkt:  ongeveer 130 manuren bij elkaar.
  • Er wordt van ca. 19.200 pillen het aluminiumfolie terug gedrukt in het plastic omhulsel zodat de strips geplakt kunnen worden. Deze pillen zijn in ruim drie jaar tijd geslikt,  gemiddeld zo’n 15 pillen per dag.
  • Er worden  in totaal ca. 2100 lege medicijnstrips geplakt.
  • De strips van de volgende medicijnen zijn gebruikt: Gemfibrozil, Tramadol, Acetyl Cardio, Losec Omeprazol, Hexal Pravastatine, Nexium Esomeprazole, Sertraline, Zyprexa, Lorazepam, Diazepam en Bional Calcium Magnesium. 

aan het werk

BLING BLING foto 3

BLING BLING 2 2

BLING BLING 1

BLING BLING 3 2

 

Een korte reportage over de achtergrond van Bling Bling I, three years of swallowing....  gemaakt voor Radio Netherlands Worldwide door Junito Drias.

 

bling-mobiel

@ Incubate, Tilburg 2011.

Bling2 Incubate Brabants dagblad 15-09-2011 2

website

@ Car Art Festival, Delft 2011.