BLING BLING II, twelve years step by step....

BLING BLING III, eleven years wheels to walk....   

Arjan Onderdenwijngaard 2011-2012   

 

In 2007, als blijkt dat de, provisorisch aan gehandicaptenvervoer aangepaste, auto de APK niet meer zal doorstaan, ontstaat het idee deze te gaan pimpen tot ‘Bling Bling I, three years of swallowing…..’ (2010). Het wordt het eerste werk uit een serie van vijf rond de thema’s: het maakbare leven, ziekte, mobiliteit en de (schaduwkant van) de farmaceutische industrie.

 In 2011 wordt Theo’s wandelstok gepimpt tot ‘Bling Bling II, twelve years step by step …..’ en begonnen aan ‘Bling Bling III, eleven years wheels to walk ……’ dat in 2012 wordt afgemaakt.

Theo met stok in Sarangan eind 2006Theo met zijn wandelstok tijdens zijn laatste verblijf in Indonesie begin 2009. Sarangan, Oost Java.

De titel, ‘Bling Bling II, twelve years step by step….’, van dit tweede object uit de serie is ontleend aan het feit dat Theo vanaf het moment dat zijn benen dienst begonnen te weigeren, liep met een stok om zich staande te houden. Eerst nog grotere afstanden, later alleen nog maar een paar meter, stap voor stap… 

  • Op 8 mei 2011 wordt zijn trouwe wandelstok in twee uur gepimpt.
  • Er worden in totaal 14 lege Nexium Esomeprazole medicijnstrips geplakt.

 

Arjan D NL 2 mei  2012 035 - kopie

Theo in scootmobiel

De titel ‘Bling Bling III, eleven years wheels to walk….’ van dit derde object uit de serie spreekt voor zich. Nadat de wandelstok niet meer voldeed, werden zijn falende benen vervangen door de wielen van zijn scootmobiel (zijn ‘Ferrari’) en kon hij zich weer buitenshuis verplaatsen.

11 years 1

11 years 2

 

  • In de zomers van 2011 en 2012 wordt er gedurende 19 dagen aan de installatie gewerkt:  ongeveer 52 manuren bij elkaar.
  • Er wordt van ca. 4600 pillen het aluminiumfolie verwijderd of terug gedrukt in het plastic omhulsel zodat de strips geplakt kunnen worden. Deze pillen zijn in ruim een jaar tijd geslikt,  gemiddeld zo’n 10-15 pillen per dag.
  • Er worden  in totaal ca. 460 lege medicijnstrips geplakt.
  • De strips van de volgende medicijnen zijn gebruikt: Xatral, Nexium Esomeprazole, Plavix, Coversyl, Zestril, Amoxcilline, Selektine, Lorazepam, Paracetamol, Bional Magnesium Calcium, Omega 3, Supradyn Multivitamine, Asta Dagravit Totaal, Redoxon vitamine C.

 Bling Bling eleven years wheels to walk 1

          Bling Bling 3

                      @ Incubate, Tilburg, 2012.

Bling Bling eleven years wheelos to walk Incubate Open Source 2012

                     @ Incubate, Tilbrg, 2012.