BLING BLING IV, two more visits back to my roots....

Arjan Onderdenwijngaard, 2013

In 2007, als blijkt dat de, provisorisch aan gehandicaptenvervoer aangepaste, auto de APK niet meer zal doorstaan, ontstaat het idee deze te gaan pimpen tot ‘Bling Bling, three years of swallowing…..’ (2010). Het wordt het eerste werk uit een serie van vijf rond de thema’s het maakbare leven, ziekte, mobiliteit en de (schaduwkant van) de farmaceutische industrie.

In 2011 wordt Theo’s wandelstok gepimpt tot ‘Bling Bling, twelve years step by step …..’ en begonnen aan ‘Bling Bling, eleven years wheels to walk ……’ dat in 2012 wordt afgemaakt.

 becak pk andri

De titel ‘Bling Bling IV , two more visists back to my roots….’ van dit vierde object verwijst naar de twee laaste reizen die Theo in 2006/2007 en 2009 samen met mij maakte naar Indonesië, het land waar een deel van zijn roots lagen. Tijdens de maanden in Yogyakarta maakte Theo gebruik van de becak van Pak Andri om zich te laten vervoeren in de stad.

Bling2 Becak 1

  • In mei 2013 wordt de becak 'Sido Dadi'  (Javaans voor Uiteindelijk Gelukt) van Pak Andri gekocht en in oktober en november 2013 wordt er in Kalimulya, Depok, Indonesië gedurende 13 dagen aan de installatie gewerkt:  ongeveer 79 manuren bij elkaar.
  • Er wordt van ca. 8440 pillen het aluminiumfolie verwijderd of terug gedrukt in het plastic omhulsel zodat de strips geplakt kunnen worden. Deze pillen zijn in ongeveer anderhalf tot twee jaar tijd geslikt,  gemiddeld zo’n 10-15 pillen per dag.
  • Er worden  in totaal ca. 938 lege medicijnstrips geplakt.
  • De strips van de volgende medicijnen zijn gebruikt: Lorazepam,  Sertraline, Zyprexa, Zyntabac, Perindopril, Pravastine, Tramadol, Paracetamol en Acetyl Salicylzuur.

Bling2 Becak 6

Sido Dadi

Sido web

Bling Bling 2 more visits back to my roots